Novi portal "Digitalne zbirke" Knjižnica grada Zagreba nalazi se na adresi digitalnezbirke.kgz.hr
 
 
lorem ipsum
...molim pričekajte...

Ljetopis Društva hrvatskih književnika u Zagrebu : za godine 1900-1903 : sa 7 slika / uredio i izdao Odbor Društva

Ostali autori: Društvo hrvatskih književnika (Zagreb)

Izdanje: Elektroničko izd. izvornika objavljenog 1903.

Nakladnik: Zagreb : Knjižnice grada Zagreba, 2012

Nakladnički niz: Zagreb na pragu modernog doba

Napomena o izvoru naslova: Stv. nasl. s naslovnice.

Napomena: Korisnička kopija u mrežnoj verziji.

Kratki sadržaj: Prvi dio Ljetopisa sadrži osvrt na kulturni i književni život u Hrvatskoj u posljednjih 25 godina 19. st. i rad različitih kulturnih društava (Društva umjetnosti, Matice hrvatske) te na razloge za utemeljenje Društva hrvatskih književnika, izvješćuje o njegovu radu, poslovanju, ustrojstvu i članstvu. Uključeni su izvatci iz pravila Društva hrvatskih književnika u Zagrebu, izvadak iz Poslovnika te iz Pravilnika za podieljivanje potpora za materijalno pomaganje siromašnijim i oboljelim članovima Društva, njihovoj siročadi (za slučaj smrti) i udovicama. Popisani su svi tadašnji pripadnici uprave i članovi Društva. Drugi dio donosi opširan prikaz proslave četristogodišnjice hrvatske umjetničke književnosti, računajući od prvog izdanja Marulićeve „Judite“. Uz opis programa svečane proslave i popratnih događanja, zapisani su i govori uglednika hrvatske kulture.

Vrsta datoteke: Korisnička kopija; razlučljivost 400 dpi u formatu JPG (474 MB). ; Digitalna matrica; izvornik digitaliziran u razlučljivosti 400 dpi u formatu TIFF; skenirano prema standardu Kodak Q13 color separation guide and gray scale.

Zahtjevi sustava: Microsoft Silverlight.

Jezik: hrvatski

Reprodukcija publikacije: Ljetopis Društva hrvatskih književnika u Zagrebu : za godine 1900-1903 : sa 7 slika. Zagreb, 1903. [Knjiga]

Standardni broj: ISBN 978-953-337-000-2

Građa: Elektronička građa

Novi portal "Digitalne zbirke" Knjižnica grada Zagreba nalazi se na adresi digitalnezbirke.kgz.hr