Novi portal "Digitalne zbirke" Knjižnica grada Zagreba nalazi se na adresi digitalnezbirke.kgz.hr
 
 
lorem ipsum
...molim pričekajte...

Pjesme Ivana Mažuranića : sa slikom i autografom pjesnika ter sa fototipijom pjesnika na odru / izdao Vladimir Mažuranić.

Autor: Mažuranić, Ivan

Ostali autori: Mažuranić, Vladimir, st.

Izdanje: Elektroničko izd. izvornika objavljenog 1895.

Nakladnik: Zagreb : Knjižnice grada Zagreba, 2014

Nakladnički niz: Ilirci

Napomena o izvoru naslova: Stv. nasl. sa str. 1/141.

Napomena: Korisnička kopija u mrežnoj verziji.

Kratki sadržaj: Priređivač Mažuranićevih pjesama Vladimir Mažuranić nastojao je u knjizi objaviti sve pjesme Ivana Mažuranića, pa i one koje Mažuranić nije objavio. Pjesme su nanizane kronološkim redom, a uz svaku pjesmu priređivač je napomenama "Danica", "tiskano" i "iz rukopisa" pojasnio je li pjesma preuzeta iz "Danice", je li drugdje tiskana ili se prvi put objavljuje. Ako se tekst pjesme objavljen u "Danici" nije slagao u potpunosti s rukopisom pjesme, priređivač Vladimir Mažuranić birao je tekst rukopisa. Na kraju knjige nalaze se opširne priređivačeve napomene o pojedinim Mažuranićevim pjesmama, osobito o Mažuranićevoj dopuni Gundulićevog "Osmana" te o djelu "Smrt Smail-age Čengića".

Vrsta datoteke: Korisnička kopija; razlučljivost 400 dpi u formatu JPG (400 MB). ; Digitalna matrica; izvornik digitaliziran u razlučljivosti 400 dpi u formatu TIFF (14.2 GB); skenirano prema standardu Kodak Q13 color separation guide and gray scale.

Zahtjevi sustava: Microsoft Silverlight.

Jezik: hrvatski

Reprodukcija publikacije: Pjesme Ivana Mažuranića : sa slikom i autografom pjesnika ter sa fototipijom pjesnika na odru / izdao Vladimir Mažuranić. Zagreb, 1895. [Knjiga]

Standardni broj: ISBN 978-953-337-039-2

Građa: Elektronička građa

Cjeloviti sadržaj online: Digitalizirana zagrebačka baština, Knjižnice grada Zagreba

Novi portal "Digitalne zbirke" Knjižnica grada Zagreba nalazi se na adresi digitalnezbirke.kgz.hr